Nyomtatás:
EPSON Stylus Photo P50
Nehézség:
  2/5
Forrás: Canon
Formátum:   A/4

Leírás:
A makett nem túl bonyolult. Alkalmas akár 10-12 éves gyerekek számára is, mert kevés benne a komoly kihívást jelentő vágás. A legnehezebb része az oldalán és a hátán végigfutó oszlopsor. Ennek kivágása mindenképpen felnőtt segítségét igényli. A makett egyetlen buktatóját is itt találtam. Azt tanácsolom, hogy mielőtt precízen kivágnánk az oszlopokat, még az egész íven biegeljük a középső elválasztót. Ezután szabdaljuk fel elnagyoltan. Hajtsuk meg a biegeléseket és a hajtáshoz tegyünk ragasztót is. Fontos, hogy kissé asszimmetrikusan kell kivágni ezért csak a hajtástengely közelébe kerüljön ragasztó.
Amikor ez megvan, akkor vágjuk ki a dupla rétegű oszlopot, figyelve az asszimmetriára! Az oszlop egyik oldalán a homlokzati rögzítő fülecske, a másik oldalán a vízszintes rögzítést szolgáló fülecske a kakukktojás. Ezeket leszámítva szimmetrikusak a darabok.

Történet:
A párizsi Notre Dame története 1163-ban kezdődött. Ekkor rakta le alapkövét III. Sándor pápa. Az építését nem kapkodták el, mert 1320-ban fejezték be! Akárhogy számoljuk ez 157 év. A ma látható állapotot egy újjáépítésnek köszönhetjük, amely 1845-1878  között zajlott. Erre azért került sor, mert a Francia forradalom alatt csaknem teljesen elpusztult.

Az építésekor modernnek számító gótikus stílusban épült. A századok sikeresen megóvták attól, hogy egyéb stílusok belekeveredjenek, így ma iskolapéldája a gótikus építészetnek.

Méretei lenyűgözőek. Legmagasabb pontja 96 méter, hossza 128 méter, míg a szélessége 40 méter. Mellette állva az ember akaratlanul is hatalmasnak látja az egyházat és kicsinek érzi magát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papirepito.blog.hu/api/trackback/id/tr462552605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása